Főépület

A Biblia Centrum 30 éves működése alatt a főépület mindig is központi szerepet játszott. Most szálláshelyként működik, az irodáknak, valamint a könyvtárnak is otthont ad. Eleinte még az előadóterme(ke)t is magába foglalta. Alakulása és változása szimbolikus az egész szervezet fejlődésére nézve.

A lapostetős, egy emeletes házra 1995-96-ban került rá egy nyergestető és a 2. emelet. Onnantól kezdve a 2. emeleten volt található a nagy előadóterem is. A 2000-s évektől kezdődött a vas nyílászárók cseréje korszerű műanyag ajtókra/ablakokra – ez a folyamat több éven át húzódott.

A 2010-es éveket követően, miután az előadóterem átkerült az újonnan épült házba, előbb a felszabadult helyen 4 további vendégszoba került kialakításra. Utána pedig az 1. emelet szobái lettek úgy kialakítva, hogy minden szobának saját fürdőszobája lett. Folytatásként a 2. emelet összes szobája is fürdőszobás lett.

2022-ben a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap jóvoltából, pályázati forrásokból sikerült megoldani a ház hőszigetelését és vakolását. Az elvégzett munka nem csupán esztétikai ugrást jelent a házra nézve, hanem mindenekelőtt egy hatalmas segítség az energiahatékonyság tekintetében. A pályázaton alapítványunk 6 millió forintos támogatásban részesült, amit ezúton is köszönünk a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek! Segítségükkel a meleg fogadtatás nálunk innentől szó szerint is értendő!

 

Főépület hőszigetelése képek