Kapcsolat

Biblia Centrum Alapítvány

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 221.

0036 33 482316

info[kukac]bice.hu

Adószám: 19704685-2-11

IBAN: HU20 1171 1034 2047 0515 0000 0000    BIC: OTPVHUHB

Kapcsolat
- - - - - -

Táborok

Bibliaiskola

Munkatársak

Konferenciák

A+ R A-

Mi is az az OKI?

Hát a Biblia Centrum Oktatási és Képzési Intézet - a 2008 nyár végén indult dömösi bibliaiskola teljes és hivatalos neve.

Alább információkkal szeretnénk szolgálni a bibliaiskola felépítéséről, a hallgatói státusz feltételeiről, az iskola támogatási és a gyülekezetekkel való kölcsönhatás lehetőségeiről - egyszóval mindenről.

 

A jó pap holtáig tanul - tartja a mondás. Viszont ahhoz, hogy az ember tanuljon, nem kell papnak lenni. Alapos előkészületek után 2008 augusztus végén végre útjára indult a dömösi bibliaiskola, hivatalos nevén a Biblia Centrum Oktatási és képzési Intézet (Biblia Centrum OKI, vagy simán csak OKI).

A \"mögöttes\" szándék nem egy lelkipásztor-képző iskola, hanem egy olyan képzés felépítése, amely minőségi és ugyanakkor gyakorlati segítséget nyújt gyülekezeti munkatársak számára. Azok számára viszont, akik megfelelő készséggel és képességekkel rendelkeznek, lehetőséget kínálunk fel arra nézve, hogy egy esetleges tovább tanulás esetében a nálunk szerzett kreditek beszámíthatók legyenek olyan intézeteknél, amelyekkel erről megállapodtunk. A hallgatói feltételek között szerepel a letett érettségi, valamint megfelelő ajánlások (bővebben lásd az OKI honlapján).

A tanulás formája igyekszik alkalmazkodni napjaink kihívásaihoz, ugyanakkor igyekszünk előnyünkre fordítani a kor technikai adottságait. Mivel napjainkban sokak számára túl nagy kihívást jelent a munkahelyéről lemondania azért, hogy egy bentlakásos bibliaiskola programjában részt vegyenek, ezért korszerű megoldást választottunk. A hallgatók egy évben 2 hetet és 6 hétvégét töltenek el Dömösön. Az intenzív oktatást otthoni tanulmányok egészítik ki. Ebben nagy segítséget jelent az internetes platform, amely segítségével nem csupán tananyagot lehet közvetíteni, hanem még a különböző tesztek és feladatok elvégzésére is hasznosnak bizonyul. 

A tanítás minőségét egy kiváló szakemberekből álló nemzetközi stáb biztosítja. A 9 német, brit és magyar tanár munkáját vendégtanárok segítik. A tapasztalt tanári gárda nem csupán a tanítás színvonalát garantálja, összetételéből eredően gazdag kulturális színezetet és egészséges sokféleséget nyújt a hallgatók számára.

 A bibliaiskolák egyik gyenge pontjaként szokták emlegetni, hogy ugyan \"fejtágító\" hatással vannak, ugyanakkor az élet egyéb aspektusait elhanyagolják. Egy bibliaiskola ugyan természetéből adódóan első sorban megfelelő ismereteket óhajt közvetíteni. Egy olyan rendszerben, mint az OKI, ahol a hallgatók és a tanárok csak aránylag rövid időt töltenek együtt, még nagyobb akadályt jelent a személyes foglalkozás megvalósítása. Ennek ellenére sikerült a szükségből erényt kovácsolnunk. A kulcsszó: mentori hálózat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy minden hallgatónak (lehetőleg saját gyülekezeti környezetében) van egy mentora, aki felügyeli a hallgató szellemi és személyes fejlődését, valamint segít adottságait kibontakoztatni és a gyakorlatban alkalmazni. Ez ugyanakkor a gyülekezeti szolgálatba való beépülést is elősegíti, ami mindenképp - rövid és hosszú távon - nyereséget jelent a gyülekezet számára.

Magunk részéről arra törekszünk, hogy az OKI kifejtett tevékenységével jelentősen hozzájáruljon a magyarországi gyülekezetek megsegítéséhez. Reméljük, hogy beindul egy olyan vérkeringés a hallgatók, gyülekezetek és a Biblia Centrum OKI között, amelynek mindnyájan hasznát látják.

-------------

Éves foglaltság

loader

Facebook oldal