ANNA Konferencia - személyesen

Múlt hét szombaton Anna (= Anyák napi) találkozón jártam és nagyon érdekes előadásokat hallottam! Igaziból szerintem ezt minden Édesanyának hallania kellett volna, nem csak annak a 30-40 embernek, akik összegyűltek! Az első előadás arról szólt, hogyan tudod úgy nevelni gyermeked, hogy ne a viselkedését "idomítsd" fegyelmezéssel - rendszabályozással,hanem egy bizalmas szeretet kapcsolatra épülő, gondoskodó - elfogadó viszonyt táplálj vele, amelynek következtében a gyerek belülről fakadóan akar majd jól viselkedni ... 

 

 


 

 

Mert, ugye, ez lenne az igazi! Gyakorló anyukaként mondhatom, hogy ez utóbbi egyáltalán nem könnyű - különösen egy kiskamasz esetében - még akkor sem, ha az ember tudatában van annak, hogy így kéne (pl. megszámoltad már, hányszor szólsz rá egy nap a gyerekedre valamiért, vagy mondasz neki nemet? Én iszonyú eredményt kaptam :( ... pedig nagyon igyekszem.)
Utána jött az"agykutatásos" előadás, ami arra adott némi magyarázatot, miért van manapság annyi tanulási és/vagy magatartás zavaros, vagy épp részképesség zavaros gyerek? Mit tehetünk mi, Édesanyák, már egész kis kortól kezdve, hogy megóvjuk gyermekeinket azoktól a negatív környezeti hatásoktól, amelyek ide vezethetnek? Mindez az agykutatók legfrissebb kutatási eredményeinek figyelembevételével ... szóval, állati érdekes volt (pl. egy 3 hetes újszülöttet ne vigyünk már be a nagyáruházakba, mert sokkot kap az idegrendszere ...).
Ha szeretnél értesülni az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekről, írj az info[kukac]bice.hu mail címre :)! Remélem, a következőn már Te is ott
leszel!"

Ági 


 

Megérkezik péntek este egy rohanó, fáradt aggódó anyuka, és vasárnap délben kipihenve, sok-sok kérdésére választ kapva és anyai hivatásában megerősödve tér haza. Mert Istennel találkozott és letette nála terheit, mert anyukákkal találkozott és választ kapott sok-sok kérdésére. Ilyen egyszerű ez az ANNA Találkozó - gyere és próbáld ki!

Ilus


 

Az ANNA Találkozó előtt tudtam, hogy Isten azért adott nekem gyermekeket, mert alkalmasnak tartott arra, hogy felneveljem őket. Rám merte őket bízni. Az ANNA hétvégén arra döbbentem rá, hogy Isten útmutatást is ad arra, hogyan neveljem fel őket úgy, hogy az Ő tetszésére legyen. Ezen a kellemes hétvégén sokat tanultam. Leginkább az az üzenet szólt, hogy: az evangélium a nevelés  makettje. Azt hiszem ebben minden benne van. Amit Jézus tanít nekünk, továbbadjuk gyermekeinknek szavakban és tettekben.

Babett


 

Az idei Anna-konferencia is nagyon sokat jelentett, hiszen lassan két éves lesz a kislányom, és szerettem volna újra hasznos tanácsokkal feltöltődni nevelési téren. Igaz, az ember mindig olvasgat erről és beszélget tapasztalt anyukákkal, pedagógusokkal, lelkészekkel, de ez most más volt. A színes, szemléletes, szakmailag megalapozott, hiteles előadások, és a személyes beszélgetések alatt sok kérdésemre választ kaptam gyermek-nevelés és probléma megelőzés téren. Nagyon tetszett az, hogy nem csupán szakmai oldalról közelítettünk meg egy-egy témát, hanem volt lehetőség fórumbeszélgetésre is, ahol kicserélhettük tapasztalatainkat, gondolatainkat, egymással és az előadókkal. Mindezt egy gyönyörű helyen a Dunakanyarnál, szeretetteljes és fenséges ellátás közepette! Köszönöm, hogy ismét ott lehettem veletek, és várom a következő ilyen hétvégét is!

Krisztina