ANNA Konferencia - ilyen volt

Személyes élménybeszámoló

Immár hatodszor vettem részt az Anna-találkozókon. Nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy Isten pontosan tudja, hol tartok hitemben, belső állapotomban, és ott szól hozzám, ahol vagyok.

Első alkalommal segített betájolni, hol helyezkedem el a \"túl stresszes - túl laza\" skálán. Könnyebb elfogadni magam, ha tudom, hogy a másik végletnek is vannak nehézségei, és hogy elég csak egy kicsit elindulni a közép felé, hiszen Isten úgy is elfogad, ahogy vagyok.

 

Másodszor a hálaadás, dicsőítés és a \"segíts\" felkiáltás lehetőségeit szívtam magamba a megelégedett élethez vezető úton. Harmadszor megérthettem, hogy a mások felé való szolgálat nem a teendők hogyanjával, hanem az én egyszerű odaszánásommal kezdődik. A többit majd Isten megmutatja.

Negyedszer a tragédiák áldássá válása tudatosodott bennem. 

Ötödször Isten minden értelmet meghaladó szeretetébe merülhettünk bele - messze mélyebben, mint amennyit az eszünkkel tudhatunk erről. Érezhetjük, láthatjuk, megélhetjük, örülhetünk neki.

Most pedig hangzott a figyelmeztetés: ha érzéseink negatívak lennének, Isten ígéretei erősebbek náluk. Anna történetére támaszkodva hallhattunk az igazi imádságról: az Isten kezébe sírt akadályon, mint a zsoltáros a kőfalon kelhetünk át, ha megoldásként Isten elképzelésére hangolódunk rá.

Ezek a hétvégék testi-lelki-szellemi megújulást jelentenek nekünk, édesanyáknak - az új életünk kérdésein túl konkrét gyereknevelési, házassági tanácsokkal, eszmecserékkel fűszerezve. És akkor még nem is beszéltem a régnemlátott kedves ismerősökkel való örömteli viszontlátásról!

Ági