Kapcsolat

Biblia Centrum Alapítvány

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 221.

0036 33 482316

info[kukac]bice.hu

Adószám: 19704685-2-11

IBAN: HU20 1171 1034 2047 0515 0000 0000    BIC: OTPVHUHB

Kapcsolat
- - - - - -

Táborok

Bibliaiskola

Munkatársak

Konferenciák

A+ R A-

Ilyen a Célkereszt

Hatalmas lehetőség szakértő, együtt érző, segíteni vágyó lelkigondozók jelenlétében, szakavatott vezetése alatt feltárni, mi is terhel engem. Szavakba öntve már eleve világosabban látok, de segítő kérdéseikkel, jó önismereti játékokkal, szituációs megjelenítésekkel, nem csak mélyebb önismeretre juttatnak, hanem jó irányba indítanak el a megoldás útján. A kiscsoport előtti feltárulkozás bőven megtérül: az ő ráérzéseik hozzátehetnek problémám beazonosításához, és az ő helyzeteik elemeivel is azonosulhatok, magamra ismerhetek, kívülállóként értékes tanulságokra juthatok. Felemelő és megerősítő az értem való közös imádság, együttes megoldáskeresés, empatikus, elfogadó meghallgatás és jóakarat.

Az előadások rövidek és tartalmasak, az énekek segítik a megnyílást, bizalmat, szeretetkapcsolatot.

Csépainé Seeman Ági, 46 éves.


Hihetetlen fontos és szükséges szolgálat:

  •         Hívőknek és keresőknek
  •         Fiataloknak és idősebbeknek
  •         Krízisben és „jólétben”
  •         Introvertált és extrovertált személyiségeknek
  •         Férfiaknak és nőknek
  •         Kesze-kusza és rendezettebb életűeknek
  •         Családosoknak és egyedülállóknak
  •         Lelki és bibliaismerő embereknek és akinek ez új, idegen.

Az ember megtanul beszélni a belső világáról, az érzéseiről, istenkapcsolatáról. Felismeri és megfogalmazza azt, ami benne van. Őszinte és pozitív visszajelzéseket kap és átéli a támogató csoport közösségi élményét.

Anonim


Egyedül nehéz megtalálni és megfejteni a problémák gyökerét. Az itt kapott támogató segítség pontosan beletalált saját nehézségeim középpontjába (ami a névhez és logóhoz telitalálat 😊), és bizony a gyökerek kibogozása nélkülözhetetlen a személyiségfejlődéshez. Továbbá megoldásokat, a kiúthoz vezető, sok új gondolatot kapunk a magunkon történő munkálkodáshoz.

Tünde


Nekem személy szerint sokat adott ez a rendezvény. Sok mindenre segítettek rájönni magammal és az emberi kapcsolataimmal kapcsolatban. Segítettek felfedezni, mi állhat a problémáim hátterében, és egy új perspektíván át tekinteni ezekre a kihívásokra. Emellett új célokat tűzhettem ki, és megerősítést kaphattam. A kiscsoport nagyon jó közösség volt, ahol úgy érezhettem, mindenki egyenlő, és nyugodtan elmondhatom a véleményemet vagy gondolatomat, mindezt annak ellenére, hogy rendkívül különböző háttérből jövő, különböző életkorú emberekként gyűltünk össze. Nagyon megérintett, hogy mindenki szeretettel fordult a másikhoz és segíteni próbált. Emellett biztonságban érezhettem magam, mert semmire nem köteleztek, és a csoportból semmi, amit elmondtam, nem kerülhet ki.

Bea


Szívből ajánlom a „Célkeresztet”, mert az élet (vagy akár mi magunk), sok mindent keresztbe tesz. A „Célkereszt” pedig pontosan az a program, amely segít a lelki és szellemi világunkban „keresztbe tett” dolgok által akadályozott élet folytatásában. Segít minden alkalommal egy kicsit, egy két lépést elmozdítani az akadályokat. Ajánlanám mindenkinek, aki bizalomra vágyik, megerősítésre testi, lelki és szellemi téren, az Istennel való kapcsolat megerősítésében is. Személyesen ajánlanám bárkinek, mert, mint olyan típusú személy, aki nehezen bízik, teljesen szabadnak és nyíltnak, elfogadottnak éreztem magam. Ez vezetett arra, hogy bátran osszam meg „gomolyagjaim” anélkül, hogy félnék mások véleményétől. Ha szeretnéd életed egyenes irányba terelni, mindenképp látogass el, vegyél részt; ismerd meg önmagad, lásd ezáltal a környezeted is másképp és változtass élethelyzeteden!

Fórizs Emese


2016-ban vettem részt először „Célkereszt” rendezvényen. Számomra addig a lelkigondozás egy távoli dolognak számított – még inkább a csoportos lelkigondozás. El nem tudtam képzelni, hogy mi az.

Azt kell mondanom, hogy életem egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem. Kicsit spontán módon és tudatlanul arról, ami ott történni fog, de pont ettől volt annyira jó.

Az ember hirtelen egy idegen csoportban találja magát olyan emberekkel, akik legtöbbjéhez semmi nem fűzi, és pont ebben a csoportban beszélhet élete nehézségeiről. Az elején izgatott voltam és nem tudtam, mire lehet számítani. De számomra pont ez volt a lényeg. Meghaladni önmagamat. A csoport megért és magával ragad, segít önmagam jobb megismerésében. Rájövök, mi alakította az életemet és mi alakította mások életét. Ez csodálatos. Lehet, hogy nem kapunk azonnal választ minden kérdésre, mégis néhány dolog el kezd változni. És ez a lényeg: a cél a kereszt, egy hely, ahol a terheket le lehet rakni és megkönnyebbült érzéssel lehet hazamenni.

Lang Esther, 20 éves.


Bármilyen problémámat behozhatom, amit biztonságosnak érzek a csoportban. Van szakember, aki kézben tartja a csoportban zajló folyamatot és védelmet biztosít. Ugyanakkor a résztvevők saját élményei, tapasztalatai, megosztásai, és az erre adott reagálások gazdagítják a tartalmat. Ennyivel több – és más is -, mint az egyéni lelkigondozás. Kimaradni a hétköznapi mókuskerékből, megállni egy időre és célirányosan foglalkozni a gondjainkkal ilyen szép környezetben és jó légkörben, ez önmagában is feltöltő.

Anonim


Ha harcban, tusában, krízisben vagy lelkedben, életedben, akkor a céltévesztés felismerésében és cél beazonosításában, a probléma kezelésében és békességre jutásodban jó lelkigondozást, segítséget kaphatsz, elutasítástól mentesen, elfogadással és szeretettel, Isten Igéje alapján és Szellemében.

Kiss Zoltán


Örülök, hogy részt vettem a dömösi „Célkereszt” rendezvényen. E néhány nap alatt őszintén beszélhettünk az egyéni életünk kérdéseiről, küzdelmeiről egy kiscsoport bizalmas légkörében. Megértő segítséget, bátorítást kaptunk a tapasztalt csoportvezetőktől, de a csoporttagoktól is, és együtt örülhettünk, látva, hogy van szabadulás a terhek alól. Mindeközben átélhettünk egy nagyszerű közösséget. Kívánom, hogy minél többünknek része lehessen ebben!

Greskóné Tóth Eszter (50)

-------------

Éves foglaltság

loader

Facebook oldal