Kapcsolat

Biblia Centrum Alapítvány

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 221.

0036 33 482316

info[kukac]bice.hu

Adószám: 19704685-2-11

IBAN: HU20 1171 1034 2047 0515 0000 0000    BIC: OTPVHUHB

Kapcsolat
- - - - - -

Táborok

Bibliaiskola

Munkatársak

Konferenciák

A+ R A-

CÉLKERESZT

CÉLKERESZT - KISCSOPORTOS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLAT                                              


A gyülekezeti életnek egyre inkább részét képezi a lelkigondozás - és ez így van rendjén. A kétszemélyes segítő beszélgetésnek felszabadító ereje van. Amennyiben ez egy szakképzett lelkigondozóval történik, hatékonyan támogatja a krízisek leküzdését, az egészséges (első sorban természetesen lelki) életszemlélet kialakítását, a hétköznapi élet szervezését. A Célkereszt szolgálat a lelkigondozói beszélgetés minden előnyét ötvözi egy további fontos elemmel: a csoportban megélt elfogadás és hordozás élményével. Valójában a bibliai közösség fogalmának legszorosabb értelmében vett jelentése a lényeg - az a fajta közösség, amelyben otthon lehetek, elfogadnak, segítenek, támogatnak. 

Formailag a megvalósított program egy négynapos rendezvényt jelent, elszakadva minden külső behatástól. A program tartalmaz nagycsoportos közösségi elemeket, mint az éneklés, ima, rövid előadások. A lényegi rész viszont 6-8 fős csoportokban zajlik. A csoportokat egyenként két képzett lelkigondozó vezeti. A csoporton belül minden résztvevő sorra kerül a saját hozott témájával, amelyet egy előzetesen elküldött részletes kérdőív segítségével már kifejtett. A beszélgetést a lelkigondozók vezetik, akik a csoporton belüli dinamikát is a gyógyító folyamatok javára használják. 

A szolgálat neve CÉLKERESZT. Célkereszt, mert életed kerül célkeresztbe - annak minden kihívásával, gyengeségével, akár krízisével együtt. Ugyanakkor a cél a kereszt, hisz a segítő beszélgetések és a közösségi élmény is mind azt hívatott támogatni, hogy megtapasztald, hogy Isten komolyan veszi életedet, annak minden kihívását és nehézségét. 

A Célkereszt szolgálat természetesen nem fogja azt ígérni, hogy 4 nap alatt az életed gyökeresen meg fog változni (habár katartikus élmények részét képezhetik ennek az időnek). De mindenképp segít abban, hogy tisztán lásd az életedet, annak kihívásait; segít tájékozódni és irányt mutatni a további lelkigondozói folyamatokra vonatkozóan, segít akár egy megfelelő lelkigondozó találásában, akivel az elkezdett munkát folytathatod; és megajándékoz egy igazi közösségi élménnyel. 

A Célkereszt rendezvényeket évente 1-2 alkalommal szervezzük meg. A programot lebonyolító gárda szakképzett lelkigondozókból áll. Amennyiben bárki részletes információkat szeretne kapni a tervezett időpontról vagy egyéb tartalmi információról, azt megteheti a nagy[kukac]bice[pont]hu email címen. 

Szemelvények az első rendezvényen részt vevők véleményéből:

   

 

 

-------------

Éves foglaltság

loader

Facebook oldal