IBCM6 Róma: "hogy megtudja a világ..."

2015-ben immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a testvérgyülekezetek nemzetközi missziós konferenciája. Nagy szeretettel várnak idén is fiatal és idősebb testvéreket a magyar gyülekezetekből is. 

A nagy missziós parancsra válaszolva, Krisztus egyháza életre lett hívva gyakorlatilag mindenhol a világon. Ennek részeként létrejöttek gyülekezetek a testvérgyülekezeti mozgalommal kapcsolatban több mint 150 országban. Világszerte legalább 25 ezer helyi gyülekezetről tudunk, több mint 2 millió ember tiszteli így Istent vasárnapról-vasárnapra. 

Az egyes nemzetek „brethren” gyülekezetei igen változatosak. Vannak, akik kevesen vannak és gyengülnek. Mások dinamikusan növekednek az Úrban bízva. Sok helyen van tényleges missziós vízió és a "menjetek el... minden népet" gyakorlatba van ültetve. Testvérgyülekezeti háttérrel rendelkező emberek néhol meglepő helyeken evangelizálnak és plántálnak gyülekezeteket.

Tehát mindenképp jó, hogy felelős testvérek különböző államokból rendszeresen találkoznak - közösséget gyakorolnak, imádkoznak, szellemileg reflektálnak, új megtapasztalásban van részük az Úrral. Továbbá hálózatot építenek, információkat cserélnek, közös ügyeket megvitatnak, mindenekfölött kölcsönösen bátorítják egymást. Sokat tanulhatunk egymástól!

Az előző 5 IBCM találkozó megmutatta milyen fontos ez. Számos új kezdeményezés indult egyes országokban és nemzetközileg is. "Reméljük, hogy eljutsz hozzánk Rómába 2015 júniusában. 600 résztvevő számára van hely, várakozásaink szerint legalább 100 országból."

Célkitűzések:

·         együtt keressük az Úr jelenlétét és irányítását

·         vezetők felfedezik és bátorítják egymást világszerte

·         erősítjük a kapcsolatépítést (networking), közösséget és az imádságot

·         felhívjuk a figyelmet az aktuális trendek és kulturális fejlemények szellemi kihívásaira

·    megosztjuk egymással a gyakorlati tapasztalatainkat, ötleteket és módszereket

·         bátorítjuk a fiatal vezetőket

·         támogatjuk a regionális konferenciákat hasonló célkitűzésekkel

A rendezvényre nők és férfiak is jöhetnek, bátorítjuk különösen a fiatal vezetőket a részvételre.

A konfi ismét Európában kerül megrendezésre, hogy minimalizáljuk az utazási költségeket és sokan el tudjanak jönni. Az olasz testvérek terveznek egy nemzeti konferenciát is 27.-én, amelyre szívesen látnak. Lehetőség lesz látogatni olasz gyülekezeteket is 28.-án vasárnap.

További infók a honlapon: http://www.ibcm.net/