Kapcsolat

Biblia Centrum Alapítvány

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 221.

0036 33 482316

info[kukac]bice.hu

Adószám: 19704685-2-11

IBAN: HU20 1171 1034 2047 0515 0000 0000    BIC: OTPVHUHB

Kapcsolat
- - - - - -

Táborok

Bibliaiskola

Munkatársak

Konferenciák

A+ R A-

Kreatív evangelizáció - az OIKOS alapelv

Mi köze a II. világháború eseményeinek a dömösi Biblia Centrum Budapesten megtartott rendezvényéhez? És az ókori kultúrának az evangélizálás mai módszertanához? Rögtön megmutatom, mind az öt ujjamon.

Reinhard Lorenz járt Budapesten – egy csoda. Mármint nem az, hogy eljött, hanem egyáltalán a létezése.

Bővebben: ...

Élménybeszámoló: Női Konfi 2018

A dömösi női konferenciákat azért szeretem, mert feltöltenek testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt. Nagyon jóleső, örömteli érzés ott lenni a szép környezetben,átélni a kényeztetést, - egy kis finom csoki a párnánkon vagy a székünkön -gyönyörködni a szép, ízléses dekorációban, ami már hangolja is a lelkemet a témára és élvezni a kávészünet finomságait valakivel beszélgetésbe merülve.

A szervezőknek köszönhetően minket nőket érdeklő aktuális és gyakorlatias témák kerülnek elő a meghívott előadók szívéből. Az őszi konferencián az öröm titkát fedeztük fel Lore Engelmann segítségével. Közel került a lelkemhez az őszintesége, a kedvessége, szavaiból átjött, hogy nehéz utat járhatott ő be, míg idáig eljutott, hogy az öröm titkát osztja meg velünk.

Bővebben...

fogaskerék

2016 Megszakadt a kapcsolat… És most?

Egy átlagos nap volt, ugyanolyan, mint addig minden szokásos péntek, legalábbis addig, amíg az utolsó órám után össze nem szedtem a cuccaimat és ki nem futottam a suliból… Pár óra múlva már csak annyit vettem észre, hogy egy teremben ülök egy csomó másik fiatallal, akik azt hiszem, pontosan azért jöttek oda, amiért én. Hogy mi is volt ez a hely?  Bizonyos emberek szerint ez egy igazi oázis, ahol megpihenhetünk, mások azt mondják a béke szigete, én azt hiszem mindkettő igaz, mégis, ha egy szóval kellene elmondanom mi volt ez, egyszerűen csak annyit mondanék, hogy Dömös. És miért Dömös? Mert fogaskerék.

Bővebben: ...

Ilyen a Célkereszt

Hatalmas lehetőség szakértő, együtt érző, segíteni vágyó lelkigondozók jelenlétében, szakavatott vezetése alatt feltárni, mi is terhel engem. Szavakba öntve már eleve világosabban látok, de segítő kérdéseikkel, jó önismereti játékokkal, szituációs megjelenítésekkel, nem csak mélyebb önismeretre juttatnak, hanem jó irányba indítanak el a megoldás útján. A kiscsoport előtti feltárulkozás bőven megtérül: az ő ráérzéseik hozzátehetnek problémám beazonosításához, és az ő helyzeteik elemeivel is azonosulhatok, magamra ismerhetek, kívülállóként értékes tanulságokra juthatok. Felemelő és megerősítő az értem való közös imádság, együttes megoldáskeresés, empatikus, elfogadó meghallgatás és jóakarat.

Bővebben: Ilyen...

CÉLKERESZT

CÉLKERESZT - KISCSOPORTOS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLAT                                              


A gyülekezeti életnek egyre inkább részét képezi a lelkigondozás - és ez így van rendjén. A kétszemélyes segítő beszélgetésnek felszabadító ereje van. Amennyiben ez egy szakképzett lelkigondozóval történik, hatékonyan támogatja a krízisek leküzdését, az egészséges (első sorban természetesen lelki) életszemlélet kialakítását, a hétköznapi élet szervezését. A Célkereszt szolgálat a lelkigondozói beszélgetés minden előnyét ötvözi egy további fontos elemmel: a csoportban megélt elfogadás és hordozás élményével. Valójában a bibliai közösség fogalmának legszorosabb értelmében vett jelentése a lényeg - az a fajta közösség, amelyben otthon lehetek, elfogadnak, segítenek, támogatnak. 

Bővebben: ...

-------------

Éves foglaltság

loader

Facebook oldal