Kapcsolat

Biblia Centrum Alapítvány

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 221.

0036 33 482316

info[kukac]bice.hu

Adószám: 19704685-2-11

IBAN: HU20 1171 1034 2047 0515 0000 0000    BIC: OTPVHUHB

Kapcsolat
- - - - - -

Táborok

Bibliaiskola

Munkatársak

BIKA tábor

A+ R A-

Ilyen a Célkereszt

Hatalmas lehetőség szakértő, együtt érző, segíteni vágyó lelkigondozók jelenlétében, szakavatott vezetése alatt feltárni, mi is terhel engem. Szavakba öntve már eleve világosabban látok, de segítő kérdéseikkel, jó önismereti játékokkal, szituációs megjelenítésekkel, nem csak mélyebb önismeretre juttatnak, hanem jó irányba indítanak el a megoldás útján. A kiscsoport előtti feltárulkozás bőven megtérül: az ő ráérzéseik hozzátehetnek problémám beazonosításához, és az ő helyzeteik elemeivel is azonosulhatok, magamra ismerhetek, kívülállóként értékes tanulságokra juthatok. Felemelő és megerősítő az értem való közös imádság, együttes megoldáskeresés, empatikus, elfogadó meghallgatás és jóakarat.

Bővebben: Ilyen a Célkereszt

25 éves jubileum

Ebben az évben a Biblia Centrum tevékenységének 25. évét ünnepli. A negyedévszázados szolgálatnak csak úgy volt értelme, hogy mindig voltak olyanok, akik szívesen vették igénybe nem csak a Biblia Centrum által felkínált programokat, hanem maguk is sokszor aktívan bekapcsolódtak központunk arculatának, lelkiségének és irányának alakításába: gyakorlati segítséggel, támogatással, imával, mellénk állással. Ezt szeretnénk mindenkinek megköszönni és ugyanakkor mindenkit hívni: ünnepeljünk együtt! Részvételi szándékát kérjük, jelezze az info[kukac]bice.hu címen.

Időpont:         2017. május 27., szombat, 9,30 órai érkezéssel. A program előre látható vége 17,00 óra. Ebéd biztosított. 

CÉLKERESZT

CÉLKERESZT - KISCSOPORTOS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLAT                                              


A gyülekezeti életnek egyre inkább részét képezi a lelkigondozás - és ez így van rendjén. A kétszemélyes segítő beszélgetésnek felszabadító ereje van. Amennyiben ez egy szakképzett lelkigondozóval történik, hatékonyan támogatja a krízisek leküzdését, az egészséges (első sorban természetesen lelki) életszemlélet kialakítását, a hétköznapi élet szervezését. A Célkereszt szolgálat a lelkigondozói beszélgetés minden előnyét ötvözi egy további fontos elemmel: a csoportban megélt elfogadás és hordozás élményével. Valójában a bibliai közösség fogalmának legszorosabb értelmében vett jelentése a lényeg - az a fajta közösség, amelyben otthon lehetek, elfogadnak, segítenek, támogatnak. 

Bővebben: CÉLKERESZT

fogaskerék

2016 | Megszakadt a kapcsolat… És most?

 


Egy átlagos nap volt, ugyanolyan, mint addig minden szokásos péntek, legalábbis addig, amíg az utolsó órám után össze nem szedtem a cuccaimat és ki nem futottam a suliból… Pár óra múlva már csak annyit vettem észre, hogy egy teremben ülök egy csomó másik fiatallal, akik azt hiszem, pontosan azért jöttek oda, amiért én. Hogy mi is volt ez a hely?  Bizonyos emberek szerint ez egy igazi oázis, ahol megpihenhetünk, mások azt mondják a béke szigete, én azt hiszem mindkettő igaz, mégis, ha egy szóval kellene elmondanom mi volt ez, egyszerűen csak annyit mondanék, hogy Dömös. És miért Dömös? Mert fogaskerék.

Bővebben: fogaskerék

Nemzetközi Tinimunkás Találkozó - 2016 Dömös

Hálásan tekintünk vissza az áprilisi tinimunkás-hálózat találkozójára. 11 nemzetből közel 35 fiatalabb vagy idősebb vezető együtt töltöttünk 6 napot, hogy kicseréljük tapasztalatainkat és ötleteinket, hogy bátorítsuk egymást, tervezzünk és továbbképződjünk. 

 

Takács Attila, aki feleségével idén újra átvette a BiKa-tábor vezetését, már évekkel ezelőtt felvetette annak gondolatát, hogy az éves nemzetközi találkozót itthon is meg lehetne szervezni, ezáltal jobban (és többen) bekerülnénk az országok közötti vérkeringésbe. Örülünk, hogy a magyar kulturális esten több mint 10 fő jelen volt a mieink közül (lásd fotó), és betekintést kaptak az egész közegbe. Jó volt megélni, ahogy a félelmek és előítéletek szép lassan leépülnek. 

 

Bővebben: Nemzetközi Tinimunkás Találkozó - 2016 Dömös

Következik:

Nemzetközi angol tábor
Aug. 5-18.

-------------

Éves foglaltság

loader