Kapcsolat

Biblia Centrum Alapítvány

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 173.

0036 33 482316

info[kukac]bice.hu

IBAN: HU20 1171 1034 2047 0515 0000 0000    BIC: OTPVHUHB

Kapcsolat
- - - - - -

Táborok

Bibliaiskola

Munkatársak

BIKA tábor

A+ R A-

25 éves jubileum

Ebben az évben a Biblia Centrum tevékenységének 25. évét ünnepli. A negyedévszázados szolgálatnak csak úgy volt értelme, hogy mindig voltak olyanok, akik szívesen vették igénybe nem csak a Biblia Centrum által felkínált programokat, hanem maguk is sokszor aktívan bekapcsolódtak központunk arculatának, lelkiségének és irányának alakításába: gyakorlati segítséggel, támogatással, imával, mellénk állással. Ezt szeretnénk mindenkinek megköszönni és ugyanakkor mindenkit hívni: ünnepeljünk együtt! Részvételi szándékát kérjük, jelezze az info[kukac]bice.hu címen.

Időpont:         2017. május 27., szombat, 9,30 órai érkezéssel. A program előre látható vége 17,00 óra. Ebéd biztosított. 

fogaskerék

2016 | Megszakadt a kapcsolat… És most?

 


Egy átlagos nap volt, ugyanolyan, mint addig minden szokásos péntek, legalábbis addig, amíg az utolsó órám után össze nem szedtem a cuccaimat és ki nem futottam a suliból… Pár óra múlva már csak annyit vettem észre, hogy egy teremben ülök egy csomó másik fiatallal, akik azt hiszem, pontosan azért jöttek oda, amiért én. Hogy mi is volt ez a hely?  Bizonyos emberek szerint ez egy igazi oázis, ahol megpihenhetünk, mások azt mondják a béke szigete, én azt hiszem mindkettő igaz, mégis, ha egy szóval kellene elmondanom mi volt ez, egyszerűen csak annyit mondanék, hogy Dömös. És miért Dömös? Mert fogaskerék.

Bővebben: fogaskerék

Nemzetközi Tinimunkás Találkozó - 2016 Dömös

Hálásan tekintünk vissza az áprilisi tinimunkás-hálózat találkozójára. 11 nemzetből közel 35 fiatalabb vagy idősebb vezető együtt töltöttünk 6 napot, hogy kicseréljük tapasztalatainkat és ötleteinket, hogy bátorítsuk egymást, tervezzünk és továbbképződjünk. 

 

Takács Attila, aki feleségével idén újra átvette a BiKa-tábor vezetését, már évekkel ezelőtt felvetette annak gondolatát, hogy az éves nemzetközi találkozót itthon is meg lehetne szervezni, ezáltal jobban (és többen) bekerülnénk az országok közötti vérkeringésbe. Örülünk, hogy a magyar kulturális esten több mint 10 fő jelen volt a mieink közül (lásd fotó), és betekintést kaptak az egész közegbe. Jó volt megélni, ahogy a félelmek és előítéletek szép lassan leépülnek. 

 

Bővebben: Nemzetközi Tinimunkás Találkozó - 2016 Dömös

CÉLKERESZT

CÉLKERESZT - KISCSOPORTOS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLAT                                              


A gyülekezeti életnek egyre inkább részét képezi a lelkigondozás - és ez így van rendjén. A kétszemélyes segítő beszélgetésnek felszabadító ereje van. Amennyiben ez egy szakképzett lelkigondozóval történik, hatékonyan támogatja a krízisek leküzdését, az egészséges (első sorban természetesen lelki) életszemlélet kialakítását, a hétköznapi élet szervezését. A Célkereszt szolgálat a lelkigondozói beszélgetés minden előnyét ötvözi egy további fontos elemmel: a csoportban megélt elfogadás és hordozás élményével. Valójában a bibliai közösség fogalmának legszorosabb értelmében vett jelentése a lényeg - az a fajta közösség, amelyben otthon lehetek, elfogadnak, segítenek, támogatnak. 

Bővebben: CÉLKERESZT

IBCM6 Róma: "hogy megtudja a világ..."

2015-ben immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a testvérgyülekezetek nemzetközi missziós konferenciája. Nagy szeretettel várnak idén is fiatal és idősebb testvéreket a magyar gyülekezetekből is. 

A nagy missziós parancsra válaszolva, Krisztus egyháza életre lett hívva gyakorlatilag mindenhol a világon. Ennek részeként létrejöttek gyülekezetek a testvérgyülekezeti mozgalommal kapcsolatban több mint 150 országban. Világszerte legalább 25 ezer helyi gyülekezetről tudunk, több mint 2 millió ember tiszteli így Istent vasárnapról-vasárnapra. 

Bővebben: IBCM6 Róma: "hogy megtudja a világ..."

Képgaléria

Következik:

OKI
április 28-30.
Pneumatológia

-------------

Éves foglaltság

loader